Få det skåret, som du ønsker, hos en slagter

04 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man er nede i et supermarked eller anden dagligevarehandelsbutik og skal købe noget kød, så ser man på udskæringerne og gram, der er i pakkerne, bakkerne eller poserne, for man vil gerne have det bedste og mest for prisen.

Derfor ser man også nogle gange, at prisen kan variere med ører, når der kommer lidt flere gram i bakken, så man får det, man har betalt for.

Men tit står man også og ser på kødet og ville ønske, man kunne have kigget slagteren overskulderen, så det var skåret mere til, hvad man skulle bruge det selv.

Det kan jo være forskelligt fra kunde til kunde, hvad man går efter, men i sidste ende ender man med en masse pakninger og udskæringer, som ikke er helt præcise til, hvad man skal bruge det til, så man går på kompromis med, hvad man vælger at tage.

slagteri

Slagteren gør det, som du ønsker

Det er jo så noget andet, når man kommer til en god slagter, for selvom der nok allerede ligger en masse forskelligt kød, der allerede er udskåret og lagt i portioner, foran ved disken som inspiration, så kan man tit bestille kød, som man vil have det, og hvordan det er udskåret.

Oftest kan man endda være så heldig, at hvor grovudskæringen måske foregår i en helt anden bygning, på en gård eller i et baglokale, så kan man ved de mellemstore og mindre udskæringer selv se det ske, så man bedre kan dirigere og bestemme, hvordan det skal gøres.

Det er en af grundene til, at man stadig har slagterbutikker, hvor andre erhverv er lukket ned, for man kan få det lige, som man ønsker det, det smager godt, og det er ikke bøvlet at få lavet.

Så hos slagteren får du det, som du gerne vil have det.